De Compagnie

De Compagnie, een afdeling in de PI van Krimpen aan den IJssel  is een uniek project van Gevangenenzorg Nederland. Sinds 2016 runt Gevangenenzorg  deze afdeling. Gevangenen bemiddelen naar werk. Dat is het belangrijkste doel van De Compagnie.  De Compagnie biedt ruimte aan 28 gevangenen die solliciteren naar een plek op deze afdeling. 

 

Anders dan in een gewone gevangenis

Het leven op De Compagnie is heel anders dan op een gewone afdeling in de gevangenis. Hier werken 'compagnons' (zo worden de gevangenen hier genoemd) 2 hele en 3 halve dagen. Daarnaast is er ruimte voor studie, bezoek en sport. Goed in een groep functioneren en verantwoordelijkheid voor elkaar dragen, dat zijn belangrijke leerpunten op De Compagnie. Ze leren dat bijvoorbeeld door gezamenlijk de maaltijd te gebruiken, om de beurt te koken, de afdeling schoon te houden enz. De celdeuren zijn 4 dagen per week open tot 21.30 uur. Die avonden zijn er vrijwilligers aanwezig en is er ruimte voor eigen invulling, zoals sport, spelletjes of een goed gesprek.

Compagnons formuleren aan het begin van het traject persoonlijke leerdoelen en bespreken die met de betreffende medewerker van Gevangenenzorg Nederland en de eigen vrijwilliger. Daarbij gaat het om werk, opleidingen, vaardigheden, omgaan met familie en relaties en andere voorbereidingen op het leven buiten.

 

Ondernemer als spreker of werkgever

Als ondernemer kunt u ook bijdragen aan de ontwikkeling van de compagnons. Er zijn regelmatig thema-avonden waarin werkgevers hun kennis en ervaring delen. Verder spelen ondernemers een belangrijke rol als mogelijke werkgever voor een van onze compagnons.

 

Mee naar De Compagnie?

Regelmatig bezoekt een groep ondernemers onder leiding van Rijno van Waarde De Compagnie. Wilt u dat ook eens meemaken, neem dan contact op met Rijno per telefoon: 079-204 00 86 of  06-45 87 35 47 of per e-mail: r.vanwaarde@gevangenenzorg.nl.

 

 

 

 

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.