De Compagnie

De Compagnie is een nieuw project van Gevangenenzorg Nederland dat per februari 2016 van start is gegaan in PI Krimpen aan den IJssel. De afdeling De Compagnie vormt met dertig cellen, een eigen luchtplaats, arbeidszaal, recreatieruimte en keuken een aparte afdeling in de gevangenis. 

Gewoon elke dag aan het werk

In De Compagnie gaan ‘de compagnons’ vier volle dagen per week aan het werk. Al vroeg worden gevangenen in contact gebracht met een werkgever zodat er gemotiveerd toegewerkt kan worden naar een baan na detentie. 

Herstel

Maar er is meer dan werk. Echte verandering moet van binnenuit komen. Daarom is op De Compagnie tijdens het avondprogramma ook uitgebreid aandacht voor herstel met familie en met de samenleving inclusief slachtoffers. Dit avondprogramma wordt verzorgd door Gevangenenzorg Nederland. 

Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een prominente rol in De Compagnie. ‘Presentie in detentie’ is het vertrekpunt van het werk van Gevangenenzorg Nederland. Onze vrijwilligers zijn dagelijks aanwezig op de afdeling en verzorgen het avond- en weekendprogramma. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de gemeenschap in het voorleven van een houding die gericht is op herstel. De Compagnie is uniek in Nederland. Wij willen dit project graag in de praktijk aan u laten zien.

Meld u aan om met een groep ondernemers een rondleiding en een inkijk te krijgen op De Compagnie. 

Neem een financieel aandeel in De Compagnie! Het is mogelijk u in te schrijven voor de volgende bedragen:

  • € 1.000,- per jaar
  • € 2.500,- per jaar
  • € 5.000,- per jaar

Uiteraard kunt u, in overleg, ook een ander substantieel investeringsbedrag kiezen. U ontvangt van ons uiteraard het uitgebreide projectvoorstel De Compagnie 2017.

Voor meer informatie of vragen over De Compagnie kunt u contact opnemen met Rijno van Waarde, relatiebeheerder bedrijven. Rijno is te bereiken op de volgende telefoonnummers: kantoor: 079-204 00 86 of mobiel: 06-45 87 35 47 of per email: r.vanwaarde@gevangenenzorg.nl.

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief