Iets doen voor gevangenen

Regelmatig krijgen wij de vraag of een kerkelijke gemeente iets voor gevangenen kan betekenen. De christelijke gemeente heeft als taak om naar haar naasten om te zien, óók naar gevangenen en hun familieleden. Hieronder vindt u enkele ideeën die wellicht ook voor uw kerkelijke gemeente uitvoerbaar zijn.

Nodig ons uit

Er is veel onbekendheid over het leven in de gevangenis en alles wat daarmee samenhangt. U kunt een van de pr-vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland uitnodigen om meer over het werk van Gevangenenzorg Nederland en het leven in de gevangenis te weten te komen. Vraag snel en eenvoudig een presentatie aan.

Vrijwilliger worden

Misschien zijn er binnen uw kerkelijke gemeente wel personen die zich in willen zetten voor gevangenen en hun familieleden. Gevangenenzorg Nederland is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kijk voor meer informatie bij Vrijwilligers op onze website.

Gebedsbrief

Gebed is een essentieel onderdeel van ons werk. Gevangenenzorg Nederland heeft een gebedsgroep die eens per twee weken op het kantoor in Zoetermeer samenkomt om te bidden. Daarnaast wordt maandelijks de digitale gebedsbrief aan belangstellenden verspreid. Wil uw kerkelijke gemeente meebidden voor gevangen en hun familieleden die wij bezoeken? Vraag dan hier de digitale gebedsbrief aan.

Voor kinderen en jeugd
Bij Gevangenenzorg Nederland vinden we het belangrijk om met jongeren in gesprek te gaan over thema's als crimintaliteit, zorg voor gevangenen en keuzes van vrienden. Daarom verzorgen we o.a. voor kinderclubs en jeugdverenigingen gastpresentaties, waarin deze onderwerpen aan de orde komen. Onze sprekers hebben ervaring als bezoekvrijwilliger, zij spreken dus vanuit de praktijk. Bent u geïnteresseerd in een presentatie? Vraag een presentatie aan.

Ook waarderen we het enorm wanneer kinderen en jongeren met hun club of vereniging acties organiseren voor Gevangenenzorg Nederland. Door deze acties kunnen onze werkzaamheden namelijk op een professionele manier uitvoeren. Lees meer over het organiseren van acties.

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.