Vrijwilliger voor De Compagnie

De Compagnie, een afdeling in de PI in Krimpen aan den IJssel  is een uniek project van Gevangenenzorg Nederland. Sinds 2016 runt Gevangenenzorg  deze afdeling.  De Compagnie biedt ruimte aan 28 gevangenen die solliciteren naar een plek op deze afdeling.  

Op De Compagnie  werken gevangenen aan hun re-integratie.  Ze nemen hun eigen verantwoordelijkheid voor hun terugkeer in de samenleving.  Zo zijn ze zelf verantwoordelijk voor het koken van de maaltijden. De gevangenen gaan vier hele dagen per week aan het werk in de gevangenis. Gevangenenzorg Nederland biedt doordeweeks activiteiten aan die gericht zijn op herstel. De SOS Cursus  wordt gegeven en we nodigen ook regelmatig sprekers van ‘buiten’ uit. 

 

Werk als vrijwilliger mee aan herstel

Vrijwilliger op De Compagnie

Als vrijwilliger kom je minimaal eens per twee weken op bezoek op De Compagnie. Je bent dan een avond aanwezig waarin je meedoet met de groepsactiviteiten zoals het samen eten, spelletjes spelen of met een gevangene in gesprek gaan over wat hem bezig houdt. Als vrijwilliger word je mentor van één van de gevangenen. Tijdens je dienst op De Compagnie voer je ook het begeleidingsgesprek met deze gevangene. Je wordt hierin begeleid door een maatschappelijk werker van kantoor. Wanneer de gevangene vrij komt blijf je de eerste periode – indien mogelijk – ook betrokken. Want juist dan komt het erop aan!

De gevangenen kiezen vrijwillig voor deelname aan De Compagnie en solliciteren daarvoor. De regie van de detentie blijft uiteraard bij de gevangenis liggen. Zo is er altijd een bewaker aanwezig op De Compagnie. Als vrijwilliger sta je altijd samen met een andere vrijwilliger of staflid van Gevangenenzorg op de groep.

 

Doe met ons mee

Je kunt zelf aangeven op welke avond je beschikbaar bent voor De Compagnie. De diensten zijn van maandag tot en met donderdag van 17.00 – 22.00 (inclusief maaltijd) of van 19.00-22.00 uur (exclusief maaltijd). Neem voor meer vragen contact op met Kees van der Linden: 079 – 331 05 68.


Meld je aan als vrijwilliger

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.