Werk

In de gevangenis denk je veel na over je toekomst. Hoe ga ik geld verdienen na detentie? Welke baan is mogelijk? Welke beperkingen zijn er? Welke opleidingen zijn handig om tijdens detentie te volgen? Waar vind ik banen? Hoe werkt solliciteren? Hoe maak ik een cv? Wat vertel ik over mijn detentie? Welk salaris kan ik verwachten? Wat kan of moet ik nu al regelen?


Ja, ik wil hulp bij het zoeken van werk

Voorbereiding

De tijd in detentie kun je gebruiken om je goed voor te bereiden op (het vinden van) werk. Gevangenenzorg Nederland wil je hier graag bij helpen. Al tijdens detentie denken we graag met je mee en maken we samen een plan. Je doet dit door in gesprek te gaan met een van onze vrijwilligers.

Na detentie

Ook na detentie blijven we contact met je houden en meezoeken naar een passende werkplek. En onze ondersteuning houdt niet op als de baan is gevonden. Juist omdat het volhouden soms zo moeilijk is, staan wij voor je klaar met advies, hulp en een luisterend oor.

Voorwaarden voor aanmelding

  • Je detentie eindigt binnen 3 maanden
  • In bezit van een geldig ID bewijs
  • In bezit van een vaste woon- of verblijfplaats na detentie
  • Je bent niet verslaafd
  • Gemotiveerd om aan het werk te gaan

Contact

Wil je meer informatie? Je kunt ons op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereiken op 079-331 05 68. Wil je bellen vanuit de gevangenis? Bel dan gratis naar  0800-331 05 68.

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.