Vraag hulp aan

Zit jij (binnenkort) in detentie en heb je behoefte aan een gesprek met iemand van buiten de gevangenis? Of wil je ondersteuning bij het regelen van praktische zaken? Meld je dan aan voor vrijwilligerscontact bij Gevangenenzorg Nederland. Onze vrijwilligers helpen jou en je familie graag en bieden een luisterend oor wanneer jij dat nodig hebt.

Ja, ik wil hulp van een vrijwilliger


Anonieme gesprekken

De vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland bieden hulp en ondersteuning aan gevangenen en aan hun familieleden. Omdat wij een door het ministerie van Justitie erkende organisatie zijn, mogen onze vrijwilligers ook buiten de vaste bezoektijden komen en gaat vrijwilligersbezoek niet ten koste van het familiebezoek. De gesprekken vinden plaats in een aparte spreekkamer.

Zorg op maat

Wij proberen zoveel mogelijk zorg op maat te bieden. Dit doen we door:

  • Ondersteuning door een vrijwilliger: de vrijwilliger komt eens in de 2 of 3 weken op bezoek en is dan beschikbaar voor een goed gesprek. In dat gesprek kun je je verhaal delen;
  • De vrijwilliger denkt mee bij het maken van een nieuwe start. Denk hierbij aan het helpen bij het zoeken naar werk en het opbouwen van een sociaal netwerk. Onze mogelijkheden om te helpen bij acute huisvestingsproblemen zijn beperkt. Deze hulpvraag kunnen we dan ook meestal niet beantwoorden;
  • Nazorg: het contact dat in de gevangenis is opgebouwd met de vrijwilliger stopt niet als je vrijkomt. Ook na detentie bieden onze vrijwilligers begeleiding, steun en praktische hulp.
  • Ook je familie kan ondersteuning  van een vrijwilliger aanvragen. De vrijwilliger gaat bij je familie op bezoek en biedt een luisterend oor.
  •   Meer over hulp aan familie.

Lees de ervaringen van andere gevangenen

Landelijk netwerk

Wij hebben in het hele land vrijwilligers, die gevangenen en familieleden opzoeken, ondersteunen en helpen. Zij worden getraind en aangestuurd door maatschappelijk werkers op het kantoor in Zoetermeer. 

Ja, ik wil hulp van een vrijwilliger

 

Kom in actie

U kunt zelf een bijdrage leveren om mensen te helpen. Bekijk of hoe u kunt helpen en kom in actie!

Ik wil helpen
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.