Kinderen

Het is een verdrietig moment: je zoon of dochter is jarig en jij kunt er niet bij zijn omdat je vastzit. Via het Kindercadeauprogramma van Gevangenenzorg Nederland is het gelukkig alsnog mogelijk om een verjaardagscadeautje te bezorgen bij je kind. Zo kun je aan je kind laten merken dat je in gedachten bij hem of haar bent. Het cadeautje kent een waarde van zo'n 10 euro en wordt door Gevangenenzorg betaald.

Aanvragen verjaardagscadeau

In de gevangenissen liggen meestal folders van ons Kindercadeauprogamma met een aanmeldformulier. Je kunt het  cadeautje ook telefonisch aanvragen door gratis te bellen naar (0800) 331 05 68, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Liever online aanvragen? Dat kan via het contactformulier onderaan deze pagina.

Voorwaarden deelname

  • Je verblijft in de gevangenis of tbs-kliniek op de dag dat je kind jarig is
  • Het kind is niet ouder dan 17 jaar
  • Je  kind woont in Nederland
  • De andere ouder of verzorger geeft toestemming

Procedure

Na ontvangst van de aanmelding neemt Gevangenenzorg Nederland contact op met de andere ouder of verzorger van je kind. Wij vragen of deze ouder/verzorger toestemming geeft voor de bezorging van het verjaardagscadeau.

Toestemming

Als er toestemming is gegeven om het cadeau te bezorgen, zoekt Gevangenenzorg Nederland een vrijwilliger die in de buurt woont van het jarige kind. Deze vrijwilliger koopt een verjaardagscadeau en bezorgt dit dan namens jou bij je kind thuis. Wanneer wij geen vrijwilliger in de buurt hebben, wordt het cadeau per post bezorgd.

Geen kosten!

Het kindercadeau heeft een waarde van ongeveer €10,00. De kosten voor het verjaardagscadeau worden betaald door Gevangenenzorg Nederland. 

Je persoonsgegevens

Gegevens kind

Gegevens van verzorger

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.