Familie

Heb je familie of een kennis die vast zit? Zoek je hulp voor deze persoon? De periode van detentie is voor een gevangene vaak een moeilijke tijd. Gevangenenzorg Nederland biedt hulp en ondersteuning via onze vrijwilligers. Zij gaan eens in de 2 of 3 weken op bezoek bij gevangenen in de gevangenis. Dit bezoek vindt plaats buiten het uur familiebezoek.

Informatiepakket voor gevangene aanvragen

Denk je dat je familielid of kennis in detentie interesse heeft in een vrijwilligerscontact? Of wil je deze persoon graag informeren over ons zorgaanbod? Vraag dan een informatiepakket aan. Wij zullen dit per post opsturen naar de gevangene. 

Hulp voor familie

Een detentieperiode heeft vaak ook veel gevolgen voor familieleden. Het kan een moeilijke tijd voor hen zijn. Zij staan er in deze periode regelmatig alleen voor en kampen met de gevolgen van de detentie. Gevangenenzorg Nederland biedt ook aan hen hulp en steun. Zij kunnen telefonisch of via de online chat vragen stellen en in gesprek gaan over wat hen bezig houdt. Onze vrijwilligers bieden hen een luisterend oor.  Ook vrijwilligersbezoek is mogelijk.

Op onze website staat veel informatie voor familie van gevangenen en kun je meer lezen over de hulp die onze afdeling familiezorg kan bieden.

Neem contact met ons op

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00-17.00 uur op 0800-3310568 (gratis en niet geblokkeerd nummer) of 079-3310568. Ook kun je mailen naar info@gevangenenzorg.nl.

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.