Cursussen over herstel

SOS is een cursus over herstel. SOS staat voor Spreken Over Slachtoffers, Schuld en Samenleving. We praten over de gevolgen van criminaliteit. Wie zijn er allemaal bij betrokken en wat kan er hersteld worden? SOS wordt gegeven door vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die niet aan justitie is verbonden. Alles wat gezegd wordt in de cursus blijft dus binnen SOS.


Ja, ik wil de cursus SOS volgen

SOS helpt je…

  • eerlijk naar je jezelf te kijken;
  • in te leven in anderen, zoals een slachtoffer;
  • na te denken over vergeving;
  • ontdekken wat het proces van herstel inhoudt;
  • te werken aan een betere toekomst;
  • in het nemen van stappen hierin. 

Vormen SOS

SOS Cursus

In elke bijeenkomst verdiepen we ons in het thema, kijken we naar een filmpje en gaan we in gesprek met elkaar. Tijdens de vierde bijeenkomst komt een slachtoffer vertellen wat hem of haar is overkomen en de impact die dat heeft gehad. De laatste bijeenkomst krijg je een certificaat.

SOS Individueel

Wil je wel in gesprek over de SOS thema’s, maar niet in een groep?  In acht sessies van een uur bespreek je met een vrijwilliger dezelfde thema’s als bij de SOS Cursus. Er komt in sessie vier dan geen slachtoffer. Aan het eind krijg je een certificaat. 

SOS Meeting

De SOS Meeting is de verkorte variant van de cursus met drie bijeenkomsten voor verdachten in het Huis van Bewaring.

SOS Follow Up
Na het volgen van een SOS Cursus of SOS Individueel kan er behoefte ontstaan aan een vervolgcursus. Daarom is de SOS Follow Up ontwikkeld, een individueel vervolg op SOS.

Voor SOS is het belangrijk dat:

  • Je wilt deelnemen aan de gesprekken; 
  • Je het werkboek actief gebruikt; 
  • Je acht bijeenkomsten kunt bezoeken.

Citaat deelnemer SOS: “Deze cursus had ik veel eerder moeten doen. Ik heb veel geleerd over de gevolgen van criminaliteit voor slachtoffers en ook voor mijn familie.”

Contact

Wil je meer informatie? Je kunt ons bellen of mailen! Aanmelden kan telefonisch, waarna we in ons team bespreken wat we voor je kunnen betekenen. We zullen je casemanager in de PI daarnaast benaderen voor toestemming om de cursus te starten.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00-17.00 uur op 0800-3310568 (gratis nummer) of 079-3310568.
Ook kun je mailen naar info@gevangenenzorg.nl.

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.