Werkzoekenden

Vanuit Gevangenenzorg Nederland denken we mee over wensen en mogelijkheden op het gebied van werk na detentie. Ook geven we sollicitatietips en advies. Ook na de start bij een nieuwe werkgever blijft het contact doorlopen zodat je er als (ex-)gevangene niet alleen voor staat.

Waarom Gevangenenzorg jou graag wil helpen

Werk is van groot belang: met een werkplek doe je immers mee in de samenleving, ben je onder mensen, ontwikkel je vaardigheden. Kortom: met werk krijgt je leven meer betekenis en vergroot je je zelfredzaamheid.

Zit je momenteel nog in detentie, maar kom je bijna vrij en ben je op zoek naar werk? Ook dan helpen wij je graag verder.

Voorwaarden voor deelname

Wil je een nieuwe start maken na je detentie? Een baan of opleiding helpt om je leven weer op orde te krijgen. Gevangenenzorg Nederland wil daarbij helpen. Voorwaarden voor aanmelding zijn:

  • Detentie eindigt binnen 3 maanden
  • In bezit van een geldig ID-bewijs
  • In bezit van een vaste woon- of verblijfplaats na detentie
  • Niet verslaafd
  • Gemotiveerd

Meld je aan voor vrijwilligershulp


Inzet vrijwilliger

Je krijgt altijd een vrijwilligerscontact aangeboden. De vrijwilliger komt al tijdens detentie op bezoek in de gevangenis om kennis te maken. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en denkt mee over zaken als relaties, schulden en huisvesting. Ook na detentie blijft de vrijwilliger betrokken.

Inventarisatie wensen en mogelijkheden

Vanuit Gevangenenzorg Nederland denken we met jou mee over de wensen en mogelijkheden voor je op de arbeidsmarkt. Ons uitgangspunt is daarbij dat we een reëel beeld willen geven over jouw kansen en mogelijkheden na detentie. Indien gewenst kunnen we je ook adviseren over opleidingen of vaardigheden die bijdragen aan het vergroten van de kans op werk.

Betaald of onbetaald werk

Een betaalde baan is soms nog een brug te ver. Het is dan raadzaam te starten met een zogenaamde zachte leer/werkplek waarbij je met behoud van uitkering werk verricht. Zo kun je langzaamaan weer in het werkritme komen, ervaring opdoen en nieuwe contacten opbouwen. Een betaalde baan is weer een stap verder.

Vacatures zoeken

Wanneer helder is welke baan bij je past, kan de zoektocht naar deze baan beginnen. Wij kunnen je adviseren over de juiste zoekkanalen en (digitale) plekken en organisaties waar je jouw beschikbaarheid bekend kunt maken.

Opstellen van een cv

We kunnen je adviseren en helpen bij het opstellen van een duidelijk CV.

Solliciteren

Het maken van een brief of het onderbouwen van je sollicitatie met een goede motivatie is soms moeilijk. We denken met je mee en helpen je om jouw motivatie goed te formuleren. Ook kunnen we je voorbereiden op het sollicitatiegesprek en de vragen die je daarin kunt verwachten.

Eerste werkdag

Zodra je een baan of dagbesteding hebt gevonden, worden afspraken gemaakt met de werkgever over de arbeidsvoorwaarden. We kunnen hierin meedenken en adviseren. Ook als je gaat starten blijven we contact houden en betrokken. Zo sta je er niet alleen voor.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een intakegesprek? Je kunt ons bellen op 079-3310568 of (gratis vanuit PI) 0800- 3310568.

 

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.