Nazorg

Heb je vastgezeten en vind je het lastig om je leven weer op de rit te krijgen? Kun je een vrijwilliger of maatje gebruiken die hierin met je meedenkt? Met praktische tips, of gewoon met een luisterend oor? Gevangenenzorg Nederland helpt je graag verder. 

 

Hoe helpen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers helpen jou graag om je terugkeer in de maatschappij zo goed mogelijk te laten verlopen. De vrijwilliger...

  • ...biedt een luisterend oor;
  • helpt bij het aanbrengen van structuur en overzicht;
  • helpt bij het zoeken naar werk;
  • geeft ondersteuning in gesprekken met andere instanties;
  • zoekt mee naar instanties die jou verder kunnen helpen op het gebied van financiën, huisvesting en eventuele verslavingsproblematiek.

In overleg met de vrijwilliger wordt gekeken waar het bezoek plaatsvindt. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op een andere plek, zoals in een restaurant. Een vrijwilliger kan jou ook bezoeken als je binnen een kliniek verblijft of in een vorm van begeleid wonen.

 

Chathulp 

Wil je graag anoniem informatie of advies vragen, of wil je gewoon even je verhaal kwijt? Dan kun je ook chatten met een van onze vrijwilligers. De chathulp is vertrouwelijk en gratis. De chatbox is te vinden rechtsonder op deze pagina.

 

Landelijk netwerk van vrijwilligers

Wij hebben in het hele land vrijwilligers die gevangenen en familieleden opzoeken, ondersteunen en helpen. Onze vrijwilligers worden getraind en aangestuurd door de maatschappelijk werkers op ons kantoor. Een maatschappelijk werker kan zowel jou als de vrijwilliger voorzien van advies. Persoonlijke betrokkenheid en zorg op maat staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Voorwaarden voor aanmelding

Om je goed te kunnen helpen, zijn twee dingen belangrijk:

- Je hebt een vaste woon- of verblijfplaats;
- Je bent gemotiveerd voor contact met een vrijwilliger.

Wij bieden ook hulp aan familie van gedetineerden

Heb je een vraag of wil je advies? Bel, mail of chat

  • Bel naar ons kantoor: 0800-3310568 (gratis nummer) of 079-3310568.
  • Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur.
  • Chat via de chatbox rechtsonder op de pagina

Wanneer je belt, kijkt een van onze medewerkers samen met jou wat we voor je kunnen betekenen. Door middel van een telefonische intake van ongeveer 20 minuten proberen we helder te krijgen welke hulp je nodig hebt. Met je privégegevens wordt uiteraard zeer zorgvuldig omgegaan. 

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.