Familie

Heb je familie of een kennis die bijna vrij komt uit detentie of kort geleden vast gezeten heeft? Zoek je hulp voor deze persoon? De periode van en na detentie is voor een gevangene vaak een moeilijke tijd. Gevangenenzorg Nederland biedt hulp via onze vrijwilligers. Zij kunnen een steuntje in de rug geven bij het opbouwen van het leven na detentie.

 

Informatiepakket voor (ex-)gevangene 

Denk je dat je familielid of kennis interesse heeft in een vrijwilligerscontact? Of wil je deze persoon graag informeren over ons zorgaanbod? Vraag dan een informatiepakket aan. Wij sturen dit per post naar de (ex-)gevangene. Die krijgt dan een aantal folders over ons werk en een brief met daarin het bericht dat je de aanvrager bent van het informatiepakket en dat je de (ex-)gevangene graag wilt attenderen op ons hulpaanbod.

 

Hulp voor familie

Een detentieperiode heeft vaak ook veel gevolgen voor familie. Het kan een moeilijke tijd voor hen zijn. Zij staan er in deze periode regelmatig alleen voor. Gevangenenzorg Nederland biedt ook aan hen hulp en steun. Zij kunnen telefonisch of via de online chat vragen stellen en een luisterend oor krijgen. Ook is vrijwilligersbezoek mogelijk.

Wil je een familielid wijzen op deze hulp? Vraag dan een informatiepakket voor hem/haar aan. In een begeleidende brief schrijven we dat we dat op verzoek van jou toesturen.

Lees meer over de hulp voor familie van gevangenen die wij kunnen bieden.

 

Contact

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00-17.00 uur op 0800-3310568 (gratis nummer) of 079-3310568. Ook kun je mailen naar info@gevangenenzorg.nl of ons bereiken via de online chat.

Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.