Periodieke schenkingsovereenkomst

Gepubliceerd op 23 februari 2017 door Gevangenenzorg Nederland.

Periodieke schenkingsovereenkomst

Wilt u Gevangenenzorg Nederland een bedrag schenken, dan kunt u wellicht het afsluiten van een periodieke schenkingsovereenkomst, in plaats van een gift zonder overeenkomst, overwegen. Voorheen was dit een lijfrenteschenking. 

U kunt deze giften volledig in mindering brengen op uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Het voordeel voor u is dat u in één keer uw giften goed geregeld hebt. Schenkt u een bedrag aan Gevangenenzorg Nederland zonder periodieke schenkingsovereenkomst dan is een gedeelte niet aftrekbaar vanwege de giftendrempel. Wilt u uw gift volledig aftrekken van de belasting dan gelden er een aantal voorwaarden:

-          U moet de gift minimaal 1 maal per jaar gedurende minimaal 5 jaar doen. Vaker en langer mag ook.

-          U moet periodiek (ongeveer) hetzelfde bedrag schenken

Gevangenenzorg Nederland is door de Belastingdienst formeel als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangemerkt en hoeft daarom geen schenkingsrechten aan de fiscus te betalen.

Het regelen van een periodieke gift is gratis. U kunt de periodieke schenkingsovereenkomst in tweevoud invullen en opsturen naar Stichting Gevangenenzorg Nederland. U kunt de periodieke schenkingsovereenkomst aanvragen door te bellen naar: 079-331 05 68 of door deze te downloaden via onze website: www.gevangenenzorg.nl/doneren

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief