Nieuwe activiteit Gevangenenzorg in PI Alphen

Gepubliceerd op 10 februari 2020 door Gevangenenzorg Nederland.

 

Gevangenenzorg Nederland is een nieuwe activiteit gestart in de PI Alphen aan den Rijn. Onze vrijwilligers zijn voortaan elke woensdagavond aanwezig op twee afdelingen van deze gevangenis voor een gesprek met wie dat wil. Gevangenen worden verder gestimuleerd na te denken over hun toekomst aan de hand van 2 cursussen.


Onze vrijwilligers zijn beschikbaar voor een gesprek op de afdeling. Daarnaast doen ze samen met de gevangene die dat wil onze herstelrechtcursus SOS Individueel. Tijdens zo'n SOS Cursus denkt de gevangene samen met de vrijwilliger na over zijn toekomst. SOS staat voor Spreken Over Slachtoffers, Schuld en Samenleving. Samen met de vrijwilliger praat de gevangene over de gevolgen van criminaliteit. Wie zijn er allemaal bij betrokken en wat kan er worden hersteld?

Verder kan de gevangene ervoor kiezen om samen met de vrijwilliger na te denken over zijn toekomst op het gebied van werk. Hiervoor kan hij de cursus arbeidsoriëntatie volgen.  

Op de foto staat het team De Maatschap van Gevangenenzorg Nederland. Dit team stuurt onze vrijwilligers hier aan. Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangenen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief