Nieuw programma: OPstap

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 door Gevangenenzorg Nederland.

Gevangenen komen (meestal) op een gegeven moment weer vrij. Dan blijken werk en inkomen belangrijke voorwaarden te zijn om na de detentie een nieuwe start te kunnen maken. Als Gevangenenzorg Nederland bieden we op dit terrein al langer hulp, maar we willen dit langzaam gaan uitbreiden. Dat doen we in het programma OPstap.


Nieuw hierbij is dat onze vrijwilligers hun (ex-)gevangen hulpvragers met een cursus ondersteunen in hun zoektocht naar een passende baan of dagbesteding. In de afgelopen maanden zijn inmiddels drie vrijwilligers hiervoor getraind. Marinus, onze adviseur arbeid, begeleidt de vrijwilligers rondom deze cursus. Hij begeleidt de (ex-)gevangenen vervolgens naar een passende baan of dagbesteding. 

 

Maatwerk

Marinus voert de eerste gesprekken met de bedrijven en is na een match tussen een hulpvrager en een bedrijf beschikbaar voor zowel de (ex-)gevangene als voor het bedrijf. Het gaat om maatwerk. De verwachting is dat we dit jaar vijf hulpvragers kunnen helpen waarbij de vrijwilligers in het bijzonder ook via OPstap hulp en begeleiding bieden. Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.