Mooie jubileumreceptie 25 jaar Gevangenenzorg

Gepubliceerd op 21 november 2018 door Gevangenenzorg Nederland.

 
Gevangenenzorg Nederland vierde woensdag 14 november haar 25-jarig jubileum met een receptie in de gevangenis van Zoetermeer, die op dit moment leegstaat.
 
Het was een mooie bijeenkomst in de gevangenis die voor deze gelegenheid sfeervol was aangekleed. De genodigden konden voorafgaand aan het officiële middagprogramma een kijkje nemen in de bus met cellen van de Dienst Vervoer en Ondersteuning. Deze bus wordt ingezet voor het vervoer van arrestanten, bijvoorbeeld  bij grote evenementen.
 
Tijdens het middagprogramma complimenteerde Wim Saris (Directeur-Generaal Politie, Straffen en Beschermen) Gevangenenzorg met haar werk, meldde Monique Schippers (Directeur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring) dat onze afdeling De Compagnie in de PI in Krimpen ook in de toekomst op steun van de overheid mag rekenen, en vertelde een ex-gevangene over wat Gevangenenzorg voor hem heeft betekend. Verder sprak de Amsterdamse dominee Paul Visser de aanwezigen toe en overhandigde Hans Barendrecht het jubileumboek 'Mens, waar zit je' aan ondernemers Willem den Hertog en Aad de Boo die vanaf het begin Gevangenenzorg hebben ondersteund. Dagvoorzitter Andries Knevel leidde het geheel in goede banen.
 
Een arrestant die met veel kabaal werd binnengebracht zorgde voor enige opschudding. Het bleek de fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer, Kees van der Staaij, die deze middag onze mystery guest was. 
 
Na afloop van het officiële gedeelte was er een receptie in informele sfeer.
 
Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief