Minister Dekker geeft groen licht voor uitbreiding De Compagnie

Gepubliceerd op 21 november 2018 door Gevangenenzorg Nederland.

 

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) geeft groen licht en verstrekt middelen voor opschaling van De Compagnie (een gezamenlijk project van de Penitentiaire Inrichting Krimpen aan den IJssel en Gevangenenzorg Nederland). Dat maakte hij donderdag 15 november bekend tijdens een bezoek aan de PI in Krimpen en aan De Compagnie.

De minister kondigde aan dat hij het ingediende plan om in 2019 een doorstart te maken met De Compagnie had geaccordeerd. Binnen De Compagnie (een speciale afdeling in de gevangenis van Krimpen) bereiden gevangenen zich voor op een toekomst buiten de gevangenis. Ze werken er aan herstel voor zichzelf, hun familie en slachtoffers. Binnen De Compagnie beginnen de gevangenen (compagnons geheten) een opleiding en gaan ze op zoek naar werk. Het project is op 1 februari 2016 van start gegaan op initiatief van Hans Barendrecht, directeur van Gevangenenzorg Nederland en Peter Baaijens, directeur van deze PI.

De aanpak en de resultaten spreken de minister aan, zo liet hij die middag weten. Tijdens het bezoek sprak de minister met de compagnons, vrijwilligers, ondernemers die compagnons aan werk helpen, personeel van de PI en Gevangenenzorg. Verder was er een oud-compagnon aanwezig.

 

 

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief