‘Ik heb iets heel unieks ervaren'

Gepubliceerd op 23 oktober 2018 door Gevangenenzorg Nederland.

‘Ik heb iets heel unieks ervaren … de waardering voor de mens’, schrijft Ursala, de vrouw van een gevangene. Haar man mocht voor één dag zijn cel verlaten om tijdens onze Vrijwilligersdag in oktober  interviews te houden. ‘Ik ben perplex van wat ik heb meegemaakt en gevoeld.' Haar brief is te mooi om niet te delen (met haar toestemming).

 

‘Wat heb ik zaterdag een fantastische dag gehad! Ik was in eerste instantie alleen maar bezig geweest met het feit dat ik Sander de hele dag om mij heen zou hebben en niet met de invulling van de ochtend. Waarschijnlijk daarom dat ik helemaal perplex ben van wat ik heb meegemaakt en heb gevoeld.

 

Wat was het geweldig, wat voelde ik een respect, passie, waardering en verbondenheid. Ik stapte even in Sander zijn wereld en heb iets heel unieks ervaren, iets waar wij in het dagelijks leven zo makkelijk aan voorbijgaan … de waardering voor de mens! Ik hou mij in mijn omgeving staande door positief te zijn en mijn liefde voor Sander uit te spreken. Maar dat hoefde ik zaterdag niet te doen, want ik voelde van alle kanten steun zonder oordeel. Het begon al dat Hans Barendrecht heel spontaan aanbood een foto van Sander en mij te maken buiten op de parkeerplaats. Dan jullie en Sander zijn buddy Arie, jullie zijn allemaal zo bevlogen en betrokken bij jullie werk! Alle vrijwilligers, zo vol passie met hetgeen ze doen, de opkomst zegt al genoeg. Ik heb al heel veel vrijwilligerswerk gedaan in mijn leven, maar jullie vrijwilligers zijn zo anders, die doen dat met zoveel inzet en oprechtheid. Diep, diep respect daarvoor!

 

Verder was het voor mij natuurlijk fantastisch om samen met Sander even naar huis te gaan, naar onze jongens en Boef onze hond. Het was heel relaxed en het voelde gewoon zo vertrouwd, een heel bijzonder cadeau.

 Deze dag heeft mij heel veel kracht, energie en geloof in de toekomst gegeven. Met Sander komt het goed, ik was onwijs trots op hem en ik zie hoe hij afgelopen maanden gegroeid is en zijn kracht heeft hervonden. Dat allemaal mede dankzij Gevangenenzorg, jullie en zijn positieve inzet om er iets van te maken.’

 

 

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief