Hogeschool Viaa overhandigt Gevangenenzorg opbrengst van Rondje IJsselmeer

Gepubliceerd op 15 oktober 2018 door Gevangenenzorg Nederland.

Studenten, docenten, oud-studenten en andere relaties van Hogeschool Viaa fietsten met een sponsortocht € 3.720,85 bij elkaar voor het kindercadeauprogramma van Gevangenenzorg Nederland. Vrijdag 12 oktober overhandigden Arnoud Gort en Wilco Timmerman namens de renners de cheque met het totaalbedrag aan Dirk Veurink van Gevangenenzorg. De wielrenners reden het Rondje IJsselmeer (330 km) op 12 en 13 juli van dit jaar.

'In juli mocht ik de wielrenners toespreken en het startsein geven en nu sta ik hier met zo’n mooi bedrag in mijn handen', zegt Dirk Veurink. 'We zijn hier heel blij mee. Het geld gaat rechtstreeks naar het kindercadeauprogramma, dat bedoeld is om de band tussen ouder en kind te ondersteunen tijdens de detentieperiode.' Het kindercadeauprogramma van Gevangenenzorg maakt het voor gedetineerde ouders mogelijk om hun kind te laten weten dat er aan hem of haar gedacht wordt. De gedetineerde ouder kan een verjaardagscadeautje aanvragen dat namens hun vader of moeder door een vrijwilliger wordt bezorgd bij de kinderen. De kinderen merken op deze manier dat hun vader of moeder aan hen denkt. Hogeschool Viaa koos voor dit doel omdat ze zich ermee verbonden voelt als opleider in het werken met kwetsbare mensen, zoals deze kinderen.

 

Zesde editie

Het was voor Hogeschool Viaa de zesde editie van het Rondje IJsselmeer. Het idee om met een groep medewerkers, studenten en relaties op de racefiets een sponsortocht te rijden, ontstond in 2012. De ‘stuurgroep’ van het Rondje IJsselmeer kiest elk jaar een goed doel dat past bij de sociale opleidingen die de hogeschool in Zwolle biedt.

 

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangenen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief