Hart onder de riem van het gevangenispersoneel

Gepubliceerd op 17 juni 2020 door Gevangenenzorg Nederland.

Niet alleen gevangenen, tbs-patiënten en hun familie mogen rekenen op onze aandacht. Ook het gevangenispersoneel kan in deze bijzondere periode wel een bemoediging gebruiken, vinden we bij Gevangenenzorg Nederland. Met banners en attenties laten we daarom het personeel weten hoezeer we hen waarderen.

Onder normale omstandigheden kan het werk binnen een gevangenis al complex zijn. De coronamaatregelen maken het er niet eenvoudiger op. Daarom startte Gevangenenzorg deze bemoedigingsactie. Deze week zijn de eerste banners en attenties naar de gevangenissen gegaan.

In de gevangenis van Krimpen aan den IJssel deelde Hanna Geuze van Gevangenenzorg Nederland de eerste dozen uit aan de plaatsvervangend vestigingsdirecteur Hans Brugmans en PIW’er Arnold Colijn. Arnold werkt als bewaker op De Compagnie, een speciale afdeling in gevangenis van Krimpen die samen met Gevangenenzorg wordt gerund. Normaal gesproken zijn er altijd vrijwilligers van Gevangenenzorg op De Compagnie, maar de afgelopen maanden moesten de gevangenen (hier compagnons genoemd) hen missen, al was er wel regelmatig telefonisch contact. Arnold Colijn: “Ze vonden het niet leuk dat er geen bezoek meer mocht komen, maar het werd wel geaccepteerd. Natuurlijk was er een mogelijkheid om te skypen met familie, maar dat vervangt toch niet helemaal het moment van samenzijn." Lastiger wordt het voor de gevangenen nu ‘buiten’ de regels weer wat worden versoepeld. Ze worden onrustiger, want ze verlangen ook naar bezoek.  Inmiddels begint ook hier het familiebezoek weer op gang te komen.

‘Fijne verrassing’
Dat de actie van Gevangenenzorg wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de reacties die we al mochten krijgen.
Vanuit de gevangenis van Vught: “Wat super attent en wat ziet het er leuk uit! Ons personeel zal zeer aangenaam verrast worden.”

En vanuit de PI Rotterdam: “Wat een fijne verrassing ontvingen wij, een prachtige banner en chocolaatjes als blijk van waardering voor ons van jullie in deze gekke tijden. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Wij waren altijd heel blij met jullie inzet in onze PI’s en missen jullie fysieke aanwezigheid enorm, dit geldt voor zowel de gedetineerden alsook voor de medewerkers. We weten dat jullie op andere wijze nu jullie belangrijke werk vormgeven, door er te zijn voor de familie van gedetineerden, door te bellen, schrijven of skypen en ook jullie acties, zoals het cadeautje voor de kinderen. Met elkaar hopen we dat de deuren snel weer opengaan, zodat we jullie weer binnen kunnen verwelkomen. Tot die tijd wensen we jullie veel gezondheid, wijsheid en kracht toe en uiteraard God’s zegen.”


Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.