Die komt binnen!

Gepubliceerd op 21 oktober 2019 door Gevangenenzorg Nederland.

 

We horen mooie, aangrijpende en soms ook verdrietige verhalen, van vrijwilligers en gevangenen, die het waard zijn om verder te vertellen. Deze keer plaatsen we (met toestemming) een brief die één van onze vrijwilligers schreef aan zijn hulpvrager.

 

Traktatie

 ‘Dit had ik nog nooit meegemaakt: Bij elke afspraak die wij hadden, nam je een traktatie mee het spreekkamertje binnen. Verborgen in de zakken van je trainingspak. Dit is normaal niet de bedoeling. Af en toe hoorde ik wat kabaal als jij langs de bewaking ging en dan kwam je gefrustreerd binnen, want het lukte je soms niet iets lekkers mee naar binnen te nemen en nu had je niets voor mij. Ik moest dan alles op alles zetten om je te overtuigen dat voor mij de gesprekken evenveel waarde hadden zónder, als met.

 

Dat je dit echt speciáál voor mij deed, merkte ik toen ik onverwacht een paar dagen eerder kwam dan afgesproken. Je kwam teleurgesteld binnen: “De bestelling is nog niet binnen, nu heb ik niets bij me!” Onze gesprekken vonden vaak plaats op maandag. Je had standaard de Bijbel met de koffievlekken bij je en we bespraken dan jouw of mijn meegemaakte preek van afgelopen zondag. Je komt binnenkort vrij en in je laatste brief vanuit de cel vertelde je, dat je veel aan deze gesprekken had. Alex,  vergeet dit nooit: God heeft ook jou op het oog!’

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief