Bajes op slot, Gevangenenzorg blijft beschikbaar!

Gepubliceerd op 18 maart 2020 door Gevangenenzorg Nederland.


De maatregelen rond het coronavirus treffen ook het werk van Gevangenenzorg en onze hulpvragers. Het voelt onwerkelijk dat onze vrijwilligers de (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familieleden niet meer kunnen bezoeken, en dat onze pr-vrijwilligers niet meer het land kunnen intrekken om te vertellen over ons werk. Niet alles is meer mogelijk, maar we blijven manieren bedenken om onze hulpvragers te bereiken om zo de eenzaamheid en het gevoel van isolatie bij onze hulpvragers te verlichten. En we blijven u op allerlei manieren (vooral digitaal) betrekken bij ons werk.


Contact per kaart, mail of telefoon

  • Al onze hulpvragers kregen een kaart. Als groet en om hen te attenderen op een andere manier van contact. Op deze kaart staat ons antwoordnummer, zodat alle hulpvragers gratis berichten kunnen sturen naar hun vrijwilligers.
  • De vrijwilligers van familie en ex-gevangenen houden via de mail of per telefoon contact met hun hulpvragers.
  • De vrijwilligers van de gevangenen en tbs-patiënten kunnen hun hulpvragers een kaart sturen of mailen. Gevangenen kunnen worden bereikt via het speciale mailprogramma voor de gevangenissen (e-Mates).


Extra openingstijden chat

Voor ex-gevangenen en familie van gevangenen zijn er extra mogelijkheden om via de chat te spreken met onze vrijwilligers. De chat is nu op elke werkdag open van 10:00-12:00, 14:00-17:00 en van 19:00-22:00. Daarnaast is de chat ook geopend in het weekend van 19:00-22:00.


Geen presentaties en gastlessen

De presentaties die onze pr-vrijwilligers zouden houden in maart en begin april gaan niet door. De organisaties die hierdoor de informatie over ons werk missen, zijn natuurlijk van harte welkom om een afspraak te maken voor een datum later in het jaar.

Social media en website

Via onze social media (@gevangenenzorg) en deze website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Hier kunt u ook de verhalen van gevangenen en hun familieleden blijven lezen. Zo blijft u bij het werk betrokken.

Bid met ons mee

  • Wilt u bidden voor de gevangenen, tbs-patiënten en hun familieleden? Juist in deze tijd is hun eenzaamheid groter.
  • Wilt u bidden voor de medewerkers in de gevangenissen en tbs-klinieken. Hun werk is normaal al vaak complex; in deze tijd is het extra zwaar. Gevangenen en tbs-patiënten missen hun familie en de gesprekken met hun vrijwilligers.


Steun ons werk
Met uw gift kunnen wij ons werk, ondanks de beperkingen die er zijn, zoveel mogelijk voortzetten.

 

Vragen

Alle collega's werken zoveel mogelijk thuis, maar ons kantoor blijft steeds bezet. Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust: 079 – 331 05 68  of  info@gevangenenzorg.nl.     

 

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.