Actie Corona Kindercadeau groot succes

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 door Gevangenenzorg Nederland.

 

Het is al moeilijk genoeg als je vader of moeder in de gevangenis zit. De afgelopen maanden waren extra zwaar, omdat kinderen vanwege de coronamaatregelen niet op bezoek mochten gaan in de gevangenis. Daarom zijn we gestart met het Project Corona Kindercadeau. Gevangenen kunnen gratis een cadeautje laten bezorgen bij hun kinderen.  En dat is een schot in de roos! Gevangen maken hiervan massaal gebruik. Onze vrijwilligers konden al ruim 280 kinderen blij maken met een cadeautje! Die extra aandacht betekent veel voor hen in deze lastige tijd. Dat blijkt wel uit de reacties!

Onze maatschappelijk werkster Geri-Anne belde een moeder om toestemming te vragen voor de bezorging van een cadeautje. Het werd een verrassend telefoontje.
“Zoals zoveel moeders (vaak krijgen we moeders aan de telefoon) vond zij het een prachtig initiatief. Ze vroeg: ‘Hij heeft zeker niet gezegd wat hij haar zou willen geven?’ Ik meende te horen dat ze er niet veel vertrouwen in had, dat hij een cadeautip had gegeven. Maar zij had buiten de waard gerekend! Want vader had wel degelijk nagedacht over wat zijn dochter leuk zouden vinden. Zo had hij de naam gegeven van het tv-programma waar ze graag naar kijkt, iets van Woezel en Pip voorgesteld en verteld dat ze graag naar kinderliedjes luistert.
Het bleef even stil aan de andere kant van de lijn. ‘… Heeft hij dat echt gezegd? Oooh, wat mooi, wat lief…’ Er klonken tranen door in haar stem, ze was duidelijk geroerd dat haar man blijkbaar zo goed naar haar verhalen over hun dochtertje had geluisterd en dit ook onthouden had. Een mooi momentje van herstel, zo midden in de week.”

‘Kent u mijn vader?’
Pas overhandigde een van onze vrijwilligers een Lego City cadeautje aan Jayden, een jongen van 8  jaar die zijn gevangen vader al een lange tijd niet had gezien. Tijdens het uitpakken riep Jayden: “Laat het Lego zijn, laat het Lego zijn!” Perfect uitgekozen dus! Toen de vrijwilliger wegging, was hij even stil en vroeg daarna: “Kent u mijn vader? Ziet u hem soms? Wilt u hem alstublieft de groeten van mij doen?” Dat zijn de momenten waarop je als vrijwilliger even moet slikken en waarop je beseft voor wie je dit allemaal doet.

Help mee en geef ook een kindercadeau!
Graag willen we nog meer gevangenen en hun gezinnen met het Corona Kindercadeauproject bemoedigen en troosten, want je gezien weten geeft moed om te geloven in herstel!  Met een gift van €10 maak je al één kind en de ouders blij!

Ja ik help mee

Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.