“Werk dat mijn hart heeft (de financiën) en werk dat meerwaarde heeft voor de samenleving. Een geweldige combinatie!”

Gepubliceerd op 15 juni 2015 door Gevangenenzorg Nederland.

Mijn naam is Miranda Prins en ik ben alweer ruim ruim jaar werkzaam bij Gevangenenzorg Nederland. Nadat ik mijn opleiding Directiesecretaresse had afgerond, ging ik op zoek naar een fulltime baan. In de krant las ik de advertentie voor secretarieel medewerker bij Stichting Gevangenenzorg Nederland. Ik had nog nooit van deze stichting gehoord, maar was wel erg enthousiast over de functieomschrijving. Na een aantal gesprekken werd ik aangenomen. Een maand later kon ik beginnen op het office management, dat toen alleen werd gerund door Helen du Bois. Gevangenenzorg was nog een kleine club (ik werd nummer vijf op de loonlijst) en met mijn 19 jaar was ik uiteraard de jongste. Gelukkig liepen er ieder jaar studenten van de opleiding Maatschappelijk werk stage, dus het was zeker gezellig met jonge mensen. En al gauw werden er meer mensen aangenomen, waardoor de organisatie groeide.

Mijn werk bestond toen uit heel veel verschillende taken, waaronder ook het bijhouden van de financiële administratie. Eerst alleen het betalen van de facturen en het uitvoeren van de incasso’s. Voor de boekingen in het boekhoudprogramma kwam één keer in het kwartaal een medewerker van het accountantskantoor. Al snel ging ik de  boekingen overnemen en daarna steeds meer. O.a. de afschriften verwerken waar alle betalingen op staan aan crediteuren, maar ook alle giften verwerken van de donateurs.

In vier jaar later werd ik moeder en daarmee veranderde mijn functie omdat ik parttime wilde werken. Van secretarieel medewerker naar financieel medewerker, omdat alle zaken die met financiën te maken hebben mij interesseren. Ik ben in die tijd een opleiding gevolgd tot Financial Assistent. In al die jaren heb ik het werk mij helemaal eigen gemaakt.

Ik werk op dit moment twee dagen en dat is voldoende aangezien ik vorig jaar opnieuw moeder ben geworden. Het is erg fijn om, naast de zorg voor de kinderen, te werken. Werk dat mijn hart heeft (de financiën) en werk dat meerwaarde heeft voor de samenleving. Een geweldige combinatie!

Miranda Prins, medewerker Financiën

Bookmark and Share
Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangenen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief