“Mensen moeten werken aan hun toekomst”

Gepubliceerd op 12 december 2015 door Gevangenenzorg Nederland.

Voor onze Nieuwsbrief interviewden wij Sila, rayonmanager Aktief Schoonmaakdiensten

“Mensen verdienen een mooie toekomst, maar daar moet je wel zelf aan werken, vind ik. Als iemand uit de gevangenis zijn leven wil beteren, dan vind ik dat heel mooi. Omdat ik geloof dat werk een grote rol speelt bij herstel, wil ik een ex-gevangene graag de kans bieden om binnen ons bedrijf aan zijn toekomst te werken.

Waar ik zelf weleens voor heb moeten boeten? Gelukkig ben ik heel consequent opgevoed. Regels zijn regels en daar moet je je aan houden. Ik zeg ‘gelukkig’, want het heeft mij veel geld bespaard: ik heb nog nooit een boete gehad! Ik vind regels belangrijk en verwacht van mijn personeel ook dat ze zich aan de regels houden. Daarin geef ik zelf het goede voorbeeld. Trouwens, afspraken nakomen valt hier ook onder. Dat vind ik echt belangrijk. Afspraken met klanten kom ik altijd na. Vertrouwen moet je nooit verliezen!

Ik heb grote waardering voor het werk van Gevangenenzorg: hoe jullie omgaan met mensen en het werk dat jullie vrijwilligers doen, dat is gewoon goed. Ik wil blijven samenwerken met jullie om mensen aan het werk te helpen. Met gemotiveerde mensen kan ik iets beginnen, dus kom maar op!”

Bookmark and Share
Terug naar het overzicht
Samen werken aan herstel. Daarom kun je altijd je vragen stellen.

NIEUWSBRIEF

Mis de ingrijpende verhalen van gevangenen en hun familieleden niet.
Inschrijven voor de nieuwsbrief